Siste
Home » Forbudte ting som folk ikke tar på alvor » Forbudte ting som folk ikke tar på alvor: Magi og spådom
Forbudte ting som folk ikke tar på alvor: Magi og spådom

Forbudte ting som folk ikke tar på alvor: Magi og spådom

Andre utbredte typer av shirk er: magi og spådom. Magi (sihr) er en handling av kufr, og en av de syv syndene som fordømmer en person til Helvete. Det fører kun til skade, og ingen nytte. Allah sier til den som lærer det: “Og de lærer det som skader dem, og nytter dem ikke “[Al-Baqarah 2:102], “og en magiker aldri vil lykkes, uansett mengden (av ferdighet) han kan oppnå. “[Ta-Ha 20:69]

Den som driver med magi er en kafir (vantro), som Allah sier: “… Sulayman var ikke vantro, men shayaateen (djevler) var vantro og lærte menn magi og slike ting som kom ned til Babylon ved de to englene, Haaroot og Maaroot, men ingen av disse to (engler) lærte noen (slike ting) ting før de hadde sagt: “Vi er bare en prøvelse, så bli ikke vantro (ved å lære magi fra oss). “. . . “[Al-Baqarah 2:102]

Den foreskrevne straffen for den som praktiserer magi er døden, og hans inntekt er haram og uren. Men folk som er uvitende overtredere og svake i troen går til magikere for å be dem om hjelp med å skade noen eller ta hevn på noen. Noen mennesker begår synden av å gå til en magiker for å be om hans hjelp til å kansellere magien til en annen, når de i stedet burde vende seg til Allah for å hjelpe dem og helbrede dem, ved å resitere Hans ord, for eksempel soorah (kapitler) som tilbyr beskyttelse (al-Falaq og al-Naas), og så videre.

Spåmenn og lignende er kuffar (vantro) som ikke tror på Allah, fordi de hevder å ha kunnskap om det Usette, men ingen har kunnskap om det Usette unntatt Allah. Mange av disse spåmenn lurer til seg dumme folk og tar pengene deres. De bruker mange metoder som f.eks. å tegne linjer i sanden, å kaste skjell, lese håndflater, tekopper (eller kaffekopper), krystall kuler og speil, og så videre. Hvis de har rett en gang, så tar de feil nittini ganger, men uvitende folk husker bare den ene gangen da disse løgnere hadde rett. De går til dem for å finne ut om fremtiden, om de vil lykkes i ekteskapet eller i jobben, eller for å hjelpe dem å finne noe de har mistet, og så videre.

Dommen på personen som besøker en spåmann er: hvis han tror på det han sier, da er han en kaafir som har forlatt Islam. Dette er basert på Hadith hvor Profeten (Sallā Allāhu ʿalay-hi wa-sallam) sa: “Den som går til en spåmann eller en sannsiger og tror på det han sier har blitt vantro til det som ble åpenbart for Muhammad “(Rapportert av Imam Ahmad, 2/429, se også Sahih al-Jaami ‘, 5939)

Hvis personen (som går til spåmenn) ikke tror at de har kunnskap om det Usette, men han går til de ut av nysgjerrighet eller noe annet, da blir han ikke en kafir, men hans bønner vil ikke bli akseptert i førti dager, slik som Profeten (Sallā Allāhu ʿalay-hi wa-sallam) sa: “Den som går til en spåmann og spør ham om noe, så vil hans bønn ikke bli akseptert i førti netter “(Sahih Muslim, 4/1751) – Til tross for dette er det fortsatt obligatorisk for vedkommende å be og omvende seg for denne synden.

av Shaykh Muhammad Salih al-Munajiid

Comments are closed.

Scroll To Top