Siste
Home » Ramadan » Møter i Ramdan » Møter I Ramadan med Shaykh Muhammad Ibn Saalih Ibn al-Uthaymeen (Dag 23)
Møter I Ramadan med Shaykh Muhammad Ibn Saalih Ibn al-Uthaymeen (Dag 23)

Møter I Ramadan med Shaykh Muhammad Ibn Saalih Ibn al-Uthaymeen (Dag 23)

Shaykhen (rahimahullah) starter med å lovprise Allah.

Deretter:

Mine brødre: Skynd dere til tilgivelsen av deres Herre, og til Paradiset, hvis bredde er som himlene og jorden. Den har det som intet øye har sett, intet øre har hørt, og det som har aldri streifet tankene til mennesket.

Allah (Subhanahu wa Ta’ala) sier: “Slik er Paradiset som er lovet de gudfryktige: Bekker sildrer, frukt og skygge er å finne bestandig. Det er deres belønning som viste gudsfrykt. De vantros belønning er Ilden.” 13:35.

Og: “Slik er Paradiset som er lovet de gudfryktige: Det er bekker med uforurenset vann, bekker med melk av uforanderlig smak, bekker med vin som er en nytelse for dem som drikker den, og bekker med ren honning. Der har de all slags frukt, og Herrens tilgivelse.”47:15.

Og: Men bebud for dem som tror og lever rettskaffent, at det venter dem haver, hvor bekker sildrer. Når frukt derfra blir gitt dem å spise, sier de: «Dette er jo som det vi før fikk å spise,» og det de får, ligner på det. Og det venter dem rene hustruer. Der skal de være og bli!” 2:25.

Og: Havens skygger hviler over dem, og fruktklaser henger ydmykt ned. Det går rundt blant dem sølvkar og krystallbegre, krystallblankt sølv, fint laget. Der får de å drikke et beger med ingefærblanding. fra en kilde der som kalles Salsabil. Evig unge gutter kretser rundt dem. Når du ser dem, tar du dem for utstrødde perler. Når du ser deg om, ser du lykksalighet og et herlig rike.” 76:14-20.

Og: idet de er i en frittliggende have, hvor de ikke hører tomt prat. Det er en sprudlende kilde, behagelige benker, fremsatte glass, puter på rekke og rad og tepper bredt ut.” 88:10-16.

Og: Men de gudfryktige er i et trygt bosted, blant haver og kilder, kledd i silke og brokade, plassert overfor hverandre. Slik er det. Og vi fører dem sammen med Hoor al-Ayn.

Der kan de be om all slags frukt i trygghet. Der smaker de ikke døden etter den første død. Han har bevart dem fra helvetes straff ved Herrens nåde. Dette er den store seier.” 44:51-57.

[Shaykhen nevner flere andre Vers i Koranen som beskriver Paradise]

Når det gjelder Ahadeeth som beskriver Paradise, Abu Hurairah (RadiAllahu anhu) sa:

“Vi sa: “Å Allahs sendebud, fortell oss om Paradise. Hva er dets byggemateriale? “

Han (ṣallā Allāhu ʿalay-hi wa-sallam) sa: “En stein av sølv og en stein av gull, og det er sement mellom mursteinene som er musk. Dets småstein er perler og rubiner, dets jord er safran. Den som går inn i det vil være i lykke og vil aldri bli elendig, han skal leve evig og vil aldri dø. Hans klær vil ikke slites ut og hans ungdom vil har aldri falme.” (Ahmed og Tirmidhee).

Profeten (ṣallā Allāhu ʿalay-hi wa-sallam) sa: “Himmelen har 8 dører. Det fins en dør som heter Ar-Rayaan, ingen går i den bortsett fra de fastende.” (Bukahri og Muslim).

Profeten (ṣallā Allāhu ʿalay-hi wa-sallam) sa: “Sannelig er det 100 nivåer i Paradiset som Allah forberedt for de som gjør Jihaad for Hans skyld. Mellom hvert to nivåer er avstanden mellom himmel og jord, så hvis du spør Allah, du må spørre Ham om al-Firdaws for sannelig er den i midten av Paradiset på det høyeste punktet, og fra det elvene starter og over det er tronen av Den Barmhjertige.” (Bukhari).

Også i Bukhari Profeten (ṣallā Allāhu ʿalay-hi wa-sallam) sa: “Folket i Paradiset vil kunne se folk i boligene over dem slik som dere ser de lysende stjernene i horisonten i øst og vest. Dette (distansen) er på grunn av forskjeller i deres status.”

Og han (ṣallā Allāhu ʿalay-hi wa-sallam) sa: “I Paradiset vil det være et telt av en enkelt uthulet perle, bredden på det vil være seksti miles fra alle kanter. Det skal bo en familie i hvert hjørne, som den troende vil besøke, men som ikke kan ses av de andre.”(Bukhari og Muslim).

Og han (ṣallā Allāhu ʿalay-hi wa-sallam) sa: “Den første gruppen (av mennesker) til å gå inn i Paradiset vil være skinnende som månen på en fullmåne natt. De vil ikke spytte eller blåse nesen eller gjøre fra seg. Deres beholdere vil være av gull, deres kammer vil være av gull og sølv, deres røkelse vil være av aloëtrær og deres svette vil være musk. Hver og en av dem vil ha to koner hvis benmarg kan ses gjennom deres kjøtt på grunn av deres skjønnhet, og det blir ingen uenighet eller nag blant dem. Deres hjerter vil være som en, og de vil forherlige Allah morgen og kveld.” (Bukhari og Muslim).

Og: “Beboerne av Paradiset vil spise og drikke deri, men de vil ikke behøve å gjøre fra seg, pusse nesen eller urinere. Maten blir fordøyd og det vil føre til raping som vil gi ut en lukt som det av musk. De vil bli inspirert til å erklære Fullkommenheten av Allah og forkynne Hans storhet like naturlig som dere puster.” (Muslim).

Og: “I Paradiset er det en gate som de ville komme til hver fredag​​. Vinden fra nord vil blåse og ville spre duft på deres ansikter og på deres klær, og vil legge til deres skjønnhet og yndighet. Så vil de gå tilbake til deres familie etter å ha fått en ekstra glans til deres skjønnhet og yndighet, og deres familie vil si til dem: “Ved Allah, du har økt i skjønnhet og yndighet etter å ha forlatt oss, og de ville si: ‘ved Allah, dere har også økt i skjønnhet og yndighet etter oss.” (Muslim).

Suhaib (RadiAllahu anhu) fortalte at Profeten (ṣallā Allāhu ʿalay-hi wa-sallam) sa: “Da de som fortjener Paradiset går inn i Paradiset, vil en annonsør rope: “O folk av Paradiset, dere har en avtale med deres Herre, der Han ville belønne dere.” De ville si: “Hva er det (belønningen)? Har Han ikke lysnet våre ansikter? Har Han ikke fått oss inn i Paradiset og reddet oss fra Helvete?”

Han (fortelleren) sa: “Han (Allah) vil da løfte Sløret Sitt og de vil se Han, og av alle ting gitt til dem ingenting ville bli kjærere for dem enn Synet av deres Herre, Den Mektige og Den Ærerike.” (Muslim).

Også i Muslim, Profeten (ṣallā Allāhu ʿalay-hi wa-sallam) sa at: “Allah vil si til folket i Paradiset:” Min glede har blitt skjenket dere, og Jeg vil aldri bli sint på dere igjen.”

Og i Bukhari og Muslim Abu Hurayrah (RadiAllahu anhu) sa at Profeten (ṣallā Allāhu ʿalay-hi wa-sallam) sa: “Allah sier:” Jeg har forberedt for Mine rettskafne slaver det som intet øye har sett, intet øre har hørt, og det som har aldri streifet tankene til mennesket. Alt dette er forbeholdt (for dem), som sammenlignet med alt som dere kjenner til er som ingenting.”

O Allah gi oss et evig liv i Paradiset, og skjenke på oss Din Tilfredshet, og muligheten til å se Ansiktet Ditt.

Og send Fred og Velsignelser på vår Profet Muhammad og på hans familie og hans følgesvenner og de som følger dem helt til Dommedagen.

Comments are closed.

Scroll To Top