Siste
Home » Hadith » Sannelig Allah ser ikke på kroppene deres…
Sannelig Allah ser ikke på kroppene deres…

Sannelig Allah ser ikke på kroppene deres…

Sannelig Allah ser ikke på kroppene deres
Fra Abu Hurairah ‘Abdul-Rahmaan ibn Sakhr (radhi Allaahu anhu) som sa: Sendebudet av Allah (ﷺ) sa: “Sannelig Allah ser ikke på kroppene deres, og ei heller på deres ansikter, i stedet Han ser på deres hjerter [og gjerninger]. [Muslim, nr. 2564]

Shaykh al-‘Uthaymeen kommenterer:

Allah, Den Perfekte og Den Høyeste, ser ikke på slavene og deres kropper, og om de er store eller små av vekst, heller ikke om de er i god helse eller sykdom. Han ser ikke på deres ansikt, og hvorvidt de er vakre eller stygge. Alle disse tingene er av [absolutt] ingen betydning for Allah. Tilsvarende, Han ser ikke på deres avstamning/slektslinje eller opphav, og hvorvidt de er av adelskap eller lav klasse, og heller ikke ser Han på deres rikdom. Han ser ikke på noen av disse tingene i det hele tatt.

Det fins ingen forbindelse mellom Allah og Hans skapninger bortsett fra gjennom at-taqwaa (Gudfryktighet). Enhver som besitter mer taqwaa av Allah, er nærmere til Ham, og dermed den mest ærefulle hos Ham. Så ikke ta stolthet i rikdommen din, eller i din skjønnhet, og heller ikke i kroppen din, og heller ikke i dine barn, og heller ikke i dine palasser, og heller ikke i dine biler, og heller ikke i noen verdslig ting. Sannelig, hvis Allah gitt deg suksess i å oppnå at-taqwaa, er det fra Hans nåde over deg, så lovpris Allah.

Sharh Riyaad as-Saaliheen, 1/61 – (daar al-Watan)

Comments are closed.

Scroll To Top