Siste
Home » Aqidah » Mennesket er beviset på Allah’ eksistens
Mennesket er beviset på Allah’ eksistens

Mennesket er beviset på Allah’ eksistens

Ibn al-Qayim (d. 751 hijri) forklarer: «Hvis mennesket tenker omID-1009990 hvordan man ble skapt av en dråpe av sæd til man ble fullkommenog fullvokst, innser man at Han som har tatt vare på ham på denne måten og ført ham tilstand til en annen og latt ham utvikle seg på denne måten, passer ikke Ham å forsømme ham og la ham uten hensikt, uten å påby og forby ham, og uten å lære Hans rettigheter over ham, og uten belønning og straff.

Hvis tjeneren hadde tenkt riktig, ville han forstått at alt man ser og ikke ser er bevis for Guds eksistens og herredømme og bevis for åpenbaringer til profetene og dommedagen og for at koran er Hans ord.»

 Kilden: Da’ wa Dawa’ side 82-83

Ibn al-Qayim sier også: «Så sa Allah: «og i dere selv! Ser dere da ikke?», og når de nærmeste tingene til et menneske er sin kropp, kalte hans Skaper som brakte ham fra intet og hans Formgiveren som skapte ham fra en dråpe vann til å reflektere og tenke på seg selv.

Hvis mennesket tenker på sin kropp, vil tegnene på Allah’s guddommelighet (robobiyah) blir lysende klart for ham, og lysene av sikkerhet blir skinnende for ham, og de overfloden av usikkerheten blir svakere og svakere, og uvitenhets mørke blir borte.

Så hvis man ser i seg selv, vil man finne effekten av denne refleksjon i seg selv og de talende bevisene på tawhid (Guds enighet) som beviser Allah’s eksistens og som veileder til Ham.

Man vil finne en skapning skapt av en dråpe vann som består av velpassende kjøtt og sammensatte bein og forskjellige lemmer som er holdt fast og knyttet med tauer av blodårer og sener, sannelig de er knyttet og holdt fast, og de er innpakket i tykk og sterk hud, og den (kroppen) består av tre hundre og seksti store og små leddforbindelse, tykke og tynne, lange og runde, rette og kurvende som er holdt fast av tre hundre og seksti sener for å holde dem fast og å kunne skille dem, og knytte og åpne, og strekke ut og bøye inn, og for å kunne bevege seg og skrive.»

Kilden: Ati-tibyan fi Ayman al-Qur’an s. 457

Comments are closed.

Scroll To Top